Puhe nuorille 14.2.2015 Eat For Freedom tilaisuudessa

Äänestäminen on yhteinen omaisuutemme, älkää jääkö nukkuvien puolueeseen!

Alkuvideossa viitattiin Jeremiaan kirjan lukuun 29 jakeeseen 7, jossa sanotaan:
”Toimikaa sen kaupungin parhaaksi, johon minä olen teidät siirtänyt. Rukoilkaa sen puolesta Herraa, sillä sen menestys on teidänkin menestyksenne” (Jer. 29:7)

Mitä voin tehdä kaupunkini tai pikemminkin asuinseutuni hyväksi? Eihän minulla ole mitään asemaa tai päätösvaltaa, olen liian nuori, liian vanha, liikaa harrastuksia, ei ole aikaa.

AteriaTämä tilaisuus on jatkoa syksyllä alkaneelle hyväntekeväisyydelle. Yhden päivän kahvilatuotto oli tuolloin 1640€. Vaikka tuotto silloin vietiin kauas yhteiskunnastamme, se on silti työtä myös oman asuinseutumme parhaaksi. Meillä on vauraassa maassa mahdollisuus auttaa ihmisiä siellä, missä he asuvat. Tällöin olemme osaltamme pysäyttämässä ongelmien eskaloitumista omalle asuinseudullemme. Tämän päivän tuotto kohdentuu paikallisesti Lahden ensi- ja turvakodille.

Ympäröivä maailma ja yhteiskunta on mennyt aivan hulluksi, ihmiset haluavat paeta ongelmia aisteja turruttaviin aineisiin, monissa perheissä lapset joutuvat kokemaan ja näkemään sellaista, mikä ei kuulu lapsuuteen. Suomessakin, on menty niin pitkälle, että pikku Erika antoi henkensä suomalaisen turvaverkon silmien edessä. Leipäjonot kasvaa, 100 000 ihmistä kitkuttelee 750€:n kuukausituloilla. Työttömien määrä on järkyttävä. Valtion velka kasvaa ja on karannut käsittämättömän suureksi. Vienti ei vedä. Byrokratiaa on niin paljon, että Kelan kassalla oleva vähätuloinen saa odottaa päätöstä kuukausikaupalla. Pienyrittäjä on ihmeissään yrittäessään selvitä paperisopasta, joka syntyy ensimmäistä rekrytointia suorittaessaan. Kansamme ikääntyvien määrä suhteessa työikäisiin herättää huolta rakenteista. Naapurimaamme toimet ja maakaupat maamme rajojen sisäpuolelta, synnyttävät turvattomuutta.
Ongelmia ja huolenaiheita riittää. Mitä minä voin tehdä asuinseutuni hyväksi?

Tällainen ongelmayhteiskunta jää Teille nuoret! Tulevien sukupolvien on taisteltava ja luotava terve yhteiskunta. Nykynuoret ovat paremmin koulutettuja ammatteihin ja virkoihin, kuin koskaan aikaisemmin maassamme. Se on omaisuutemme. On pidettävä ääntä, jotta Suomen päättäjät tekisivät oikeudenmukaisia lahjomattomia ratkaisuja isänmaamme parhaaksi. On uskallettava asettaa purevia kysymyksiä vallanpitäjille. Muutoin on kysyttävä, miten tulemme selviämään yhteisestä, nykyistäkin vaarallisemmasta tulevaisuudesta?

Tänä keväänä 19.4 Suomessa on eduskuntavaalit. Meillä Suomessa saa sanoa mielipiteensä, kukaan ei osoita pyssyllä, vaikka ilmaiset mielipiteesi. Demokratiassa Taavi Tavallinen voi tehdä työtä sanoilla ja äänestämällä. Demokratia tarjoaa välineet ja keinot ongelmiin, kysymys on siitä, osaammeko käyttää tätä arvokasta omaisuuttamme?

Älkää jättäkö äänestysoikeuttanne käyttämättä. Miksi? Koska joku muu täyttää jättämäsi aukon. Ääriainekset oikealla ja vasemmalla eivät jätä äänestämättä. Sinä viisautta ja älyä lahjana saanut, vaaleissa nukkuvana lahjoitat äänesi ääriaineksille. Ensimmäiset askeleet demokratiassa eivät toteudu. Valtaan voi päästä sellaisia ääri-ihmisiä, jotka eivät kykene yhteiseen hyvään, demokraattiseen tapaan toimia.

Kansanedustajan työ on luottamustehtävä, ei ole tarkoituksenmukaista, että sinne mennään nauttimaan ylisuurista palkkaeduista. Sinne mennään tekemään töitä jokaisen suomalaisen parhaaksi. Mutta erityisesti niiden parhaaksi, joilla ei ole mahdollisuuksia ja keinoja puolustaa itseään.

Alkuun näytetyssä videossa lainattiin myös Matt. 5:14 ”Te olette maailman valo”
WP_20150214_18_39_50_ProSanottiinko siinä, teidän pitää olla maailmassa valona? Ei sanottu, vaan Te olette maailman valo. Ei kaupunki voi pysyä kätkössä, jos se on ylhäällä vuorella. Ette tekään voi pysyä kätkössä. Te loistatte kaikille huoneessa oleville.

Hyvät nuoret!
Olemme saaneet itsenäisen Suomen. Olemme saaneet demokraattisen Suomen. Kiitos menneille sukupolville, kiitos sotiemme veteraaneille maamme puolustamisesta. Tulevaisuus on teidän nuoret! Teillä on hyvä tulevaisuus! Aloitetaan työ sen hyväksi jo nyt! Esimerkiksi Anna-Mari Kaskisen runoa mukaillen: ”Rukoile ja työtä tee, muu Luojalle jää. Ajallansa työsi kantaa saa hedelmää. Vaikka oma voimasi on vaatimaton, vierelläsi voimallinen Jumala on”

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s