Pienyrittäjät – nykypäivän torpparit!

Torpparit vuokrasivat maata viljeltäväksi. Vuokra maksettiin torpan tuotteilla tai tekemällä päivätöitä eli taksvärkkiä. Sopimusehdot olivat vuokranantajan mielivallan alaisia. Väinö Linna puhuikin maaorjuudesta.

Pienet ja keskisuuret yritykset työllistävät lähes miljoona ihmistä. Yksinyrittäjiä on 65 prosenttia kaikista yrityksistä ja tällä tavoin itsensä työllistää 170 000 ihmistä. Yksinyrittäjien aseman parantaminen synnyttää lisää yrityksiä ja toimeliaisuutta yhteiskuntaan. Nykyiset suuret yritykset ovat aikanaan olleet pieniä. Hyvät pienyrittäjät! Aplodit ei riitä, olette ansainneet kunnioituksen Suomen talouden pyörittäjinä!

Työttömyyden ja talouden ongelmiin tarvitaan poikkeuksellisia esityksiä keskustelun pohjaksi. Alle kymmenen hengen yrityksiä on 265 000. Työttömiä on 320 000. Jokaisen pienyrityksen palkatessa yhden työttömän, henkilösivukuluiksi nolla euroa. Tämä kompensoidaan työttömyyskorvauksella. Työttömyysongelma olisi suurelta osin poissa ja Suomen talous elpyisi vauhdilla.
Yrittäjä tarvitsee työntekijöitä, jotka ovat ostovoimaa yrityksen tuotteille ja työntekijät tarvitsevat yrittäjiä työllistyäkseen. Monet ”talousviisaat” unohtavat sen, että yrittäjät ovat hyvinvointimme perusta. He tuovat rahan, jonka julkinen sektori käyttää.Aurinkopilkottaa

Suomalainen yrittäjälainsäädäntö tarvitsee remontin. Lait on laadittava pienimmillekin yrityksille sopiviksi. Sosiaaliturvan parantamista on jatkettava, verotuksen kannustavuutta lisättävä ja työntekijän palkkaamisen kynnystä madallettava. Byrokratiaa ja sääntelyä on karsittava. Sääntely on oltava niin matala, että kadulta kuka tahansa voisi hyödyntää osaamisensa yrittäjänä. Katu- ja kivijalkayrittämisen mallia voidaan ottaa Euroopasta. Väkilukuun suhteutettuna Suomesta puuttuu 100 000 yritystä.
Lainsäädännön keskeiseksi tehtäväksi on nostettava yrittäjyyden vahvistaminen. Hyvinvointimme on kiinni kannattavien yritysten menestyksestä. Koeajan pidennys on kansalaistemme etu.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s